Wie zijn we

MKB Energieadvies is een initiatief van Energiepartners om ondernemers te helpen met het verzilveren van alle energiebesparingskansen.
Enthousiast, eerlijk, ambitieus, concreet en met een duurzaam hart!

Ambitie
Het midden- en kleinbedrijf in Nederland een leidende rol te laten spelen in de totstandkoming van een duurzaam (schoon en beschikbaar) en betaalbare energievoorziening.

Visie
Energiebesparing is een concreet onderwerp, dat hoort bij duurzaam ondernemen en de mkb ondernemer aanspreekt. Met hulp kan hij/zij dit onderwerp makkelijk oppakken en meenemen in zijn/haar bedrijfsvoering. Wil men resultaat, dan is het belangrijk dat de besparingsacties aansluiten bij de ambities, drijfveren en mogelijkheden van de ondernemer. Advies en implementatie zijn onlosmakelijk verbonden. Duurzaam ondernemen hoeft geen geld te kosten, maar levert geld op! Wij laten zien hoe.

lars janssen

Lars Janssen

Biografie Lars Janssen
Lars is sinds 2008 werkzaam op het gebied van energiebesparing binnen het midden– en klein bedrijf. Tot april 2011 was hij als projectmanager in dienst van stichting Energiecentrum MKB. Nadat deze stichting ophield te bestaan, heeft hij samen met voormalig collega Stefan van Tongeren, de stichting MKB Energieadvies opgericht.

Lars wordt gedreven door de ambitie een bijdrage te leveren aan een vermindering van de wereldwijde CO2-uistoot. Met dat doel in het achterhoofd vindt hij het leuk ondernemers van divers pluimage te helpen energie en kosten te besparen. De grootste uitdaging ligt naar de mening van Lars erin de ondernemer in beweging te krijgen. Niemand is tegen energiebesparing, maar voor weinigen heeft het prioriteit. Mensen bij de hand nemen en het hen zo makkelijk mogelijk maken concrete stappen te zetten is volgens Lars de sleutel tot succesvolle energiebesparing binnen het bedrijfsleven.

Voordat Lars in de energiewereld aan de slag ging combineerde hij twee van zijn andere passies: sport en cijfers. Voor het sportdatabedrijf Infostrada Sports heeft hij zelfs twee keer de Olympische Spelen gehaald: in 1998 in Nagano, Japan en in 2008 in Beijing, China. De in 1973 geboren Janssen is zelf ook een actief sporter, hij is regelmatig terug te vinden op de atletiekbaan, met de 20kamp als jaarlijks hoogtepunt. Bij de incourante 20kamp worden in 1 weekeinde 20 verschillende atletiekonderdelen beoefend, van 100m sprinten tot kogelslingeren, en van verspringen tot de 3000m steeplechase. Een waar festijn voor de prettig gestoorde atletiekliefhebber…

Leonard Tersteeg

Leonard Tersteeg

Biografie Leonard Tersteeg
Sinds 2010 is Leonard actief in de energiebranche en betrokken bij energiebesparing en -monitoring. Hij heeft energiebesparende proposities ontwikkeld en onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van diverse besparings- en opwektechnieken. Deze jongste aanwinst van MKB Energieadvies heeft een bedrijfskundige en informatica achtergrond.

Tijdens zijn studietijd kwam hij erachter wat voor impact klimaatverandering heeft en dit heeft hem niet meer losgelaten. Hierna ging hij op reis in Afrika en zag wat voor schade mensen aan de omgeving kunnen aanbrengen. Dit heeft hem alleen maar meer overtuigd van het nut en noodzaak om te laten zien dat het anders kan. Hij krijgt energie van het samenwerken aan de realisatie van duurzame oplossingen. Door met praktische adviezen te komen wil hij ondernemers inspireren om zelf met energiebesparing aan de slag te gaan.