Vraag nu SDE-subsidie aan voor zonnepanelen

zonnepanelen_FGH1Voor ieder bedrijf dat belangstelling heeft voor zonnepanelen: dit is het moment om subsidie aan te vragen!

Dit jaar is er 3,5 miljard euro beschikbaar voor de opwek van duurzame energie via de regeling Stimulering Duurzame Energie, kortweg SDE.

Veiling
De SDE werkt als een veiling. De SDE is ingedeeld in 6 fases, waarbij je elke fase meer subsidie krijgt. Maar als de pot leeg is vis je achter het net.
Per 11 september 2014 is er voor 1,5 miljard euro aangevraagd, er zit dus nog 2 miljard euro in de pot. 29 september 2014 gaat fase 5 in.

Vraag nu aan
Dit najaar is het moment om aan te vragen. In 2015 zal de SDE-regeling worden voortgezet, maar elk jaar veranderen de spelregels een beetje. De kans is groot dat bedrijven die zonnepanelen willen aanschaffen volgend jaar niet aan bod komen.

Voor wie?
De subsidie is beschikbaar voor grootverbruikers van stroom. Je bent grootverbruiker als je maandelijks een afrekening van je energieleverancier en je netbeheerder krijgt, je aansluiting is dan groter dan 3×80 Ampere.
Ook voor kleinverbruikers zijn zonnepanelen vaak financieel aantrekkelijk. Dit komt doordat kleinverbruikers meer belasting voor hun stroom betalen waardoor de zonnepanelen sneller terugverdiend zijn.

Investeren loont
Als je als grootverbruiker SDE-subsidie krijgt in fase 5 of 6 of als je kleinverbruiker bent is de terugverdientijd van zonnepanelen rond de 8 jaar. Je cash flow is vanaf dag 1 positief aangezien de kosten voor rente en aflossing van de panelen lager zijn dan de kosten die je nu kwijt bent aan je energieleverancier.

Energiefonds Utrecht
Naast de SDE-subsidie is er voor bedrijven in Utrecht ook nog eens de mogelijkheid om gebruik te maken van het Energiefonds Utrecht. Bij investeringen tussen €10.000 en €200.000 kan maximaal de helft van het investeringsbedrag bij dit fonds geleend worden. Zie www.energiefondsutrecht.nl, of neem contact op met fondsmanager Roy Ellenbroek: 06 54 69 68 93.

In de gemeente Utrecht
Steeds meer bedrijven in Utrecht weten de weg naar SDE-subsidie te vinden. Op bedrijventerrein Nieuw Overvecht hebben in 2013 2 bedrijven subsidie gekregen voor de aanschaf van zonnepanelen. Dit jaar gaan in ieder geval 2 bedrijven op Nieuw Overvecht en 2 bedrijven op bedrijventerrein Oudenrijn op de knop te drukken. Het gaat hierbij om honderden panelen per bedrijf. Hiermee wekken deze bedrijven hun eigen verbruik op.
Dinsdag 23 september worden de leden van de Ondernemersvereniging Leidscherijn (OVLR) voorgelicht over SDE en zonnepanelen op een door de OVLR georganiseerde avond over duurzaamheid.
Naast de bedrijventerreinen Nieuw Overvecht, Oudenrijn en Leidscherijn worden op dit moment in de hele stad Utrecht bedrijven gestimuleerd SDE-subsidie aan te vragen.

Aanvragen?
Wilt u ook SDE-subsidie aanvragen? Bel ons dan op 030-2074000 of stuur een mail naar info@mkbenergieadvies.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *