Ondernemers Nieuw Overvecht besparen €100.000 op energierekening

11032013250230 ondernemers zijn afgelopen jaar actief aan de slag gegaan met energiebesparing. Dat dit hen geen windeieren heeft gelegd blijkt wel uit het feit dat ze nu al jaarlijks €100.000 besparen op hun energierekening. Dit initiatief tot energiebesparen van Ondernemersvereniging Nieuw Overvecht en de gemeente Utrecht loopt nog tot eind 2014. De verwachting is dat er de rest van dit jaar nog flinke besparingen bij zullen komen.

Eén van de deelnemers is Koninklijke Peitsman aan de Tennesseedreef 4. Zij zijn in de zomer van 2013 bezocht door adviesburo MKB Energieadvies en zijn vervolgens actief aan de slag gegaan met het actieplan. Totnutoe heeft Koninklijke Peitsman 70% bespaard op hun gasverbruik en ruim 30% op hun stroomverbruik. Dit hebben zij onder meer gerealiseerd door hun thermostaat beter in te stellen, de verlichting te vervangen, apparaten en ventilatie uit te schakelen buiten openingstijden en leidingen te isoleren. Het verbruik is in die tijd gemonitord met de Energieplanner, de online besparingstool van MKB Energieadvies.

Stroomneutraal
Andere bedrijven besparen én hebben concrete plannen voor zonnepanelen. Zo willen zowel Wei Brothers aan de Oregondreef 18 als Buijs Glas aan de Sint Laurensdreef 4 zoveel zonnepanelen op hun dak leggen dat ze stroomneutraal worden. Subsidie hiervoor is inmiddels aangevraagd, de verwachting is dat dit nog dit jaar gerealiseerd wordt.

Energiefonds Utrecht
Voor grote investeringen heeft de gemeente Utrecht het Energiefonds Utrecht opgericht. Bij investeringen tussen €10.000 en €200.000 kan maximaal de helft van het investeringsbedrag bij dit fonds geleend worden. Zie www.energiefondsutrecht.nl, of neem contact op met fondsmanager Roy Ellenbroek: 06 54 69 68 93.

Ook aan de slag?
Als u ook aan de slag wil dan kan dat nog. Neem contact op met Lars Janssen van MKB Energieadvies. info@mkbenergieadvies.nl of 06 20 51 98 66. Het advies kost €200. Als u aan de slag gaat met het advies krijgt u de €200 aan het eind van het project weer terug.