Datavideo Overvecht legt 76 zonnepanelen op haar dak

2015-02-18 15.39.57Op een zonovergoten dag heeft Datavideo 76 zonnepanelen op haar dak gelegd. Datavideo is daarmee het eerste bedrijf op bedrijventerrein Nieuw Overvecht dat deze stap zet. Datavideo wekt daarmee 60% van haar stroomverbruik zelf op. Naast Datavideo zijn er op dit moment nog 6 andere bedrijven op Overvecht die plannen hebben hun dak dit jaar vol te leggen met zonnepanelen.

 

Directeur Rob op de Beek van Datavideo: “In de broadcast wereld heeft iedereen altijd zijn mond vol over milieu- en energievriendelijk opereren. Dit is de daad bij het woord voegen en bovendien brengt het zo meer op dan op de bank”. Op de Beek hoopt anderen – waaronder hun eigen vestigingen – te inspireren en mensen een goed gevoel bij het bedrijf te geven: “We dragen graag wat bij en zo praat je eens over wat anders dan je producten”.

 

Op Overvecht zijn sinds 2013 34 bedrijven actief binnen het programma Utrechtse Energie! Gezamenlijk hebben zij in die periode 1000 ton CO2 per jaar bespaard, dit komt overeen met het verbruik van 220 huishoudens. Als alle 7 bedrijven dit jaar de zonnepanelen (2000 stuks) geïnstalleerd hebben scheelt dat nog eens 270 ton CO2 uitstoot per jaar extra. MKB Energieadvies voert dit programma in samenwerking met Ondernemersvereniging Nieuw Overvecht en de gemeente Utrecht uit.